Czosnkowe pieczarki

  • on 18 września 2020

Czosnkowe pieczarki

Składniki


  • 12 pieczarek

  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek

  • 4 ząbki czosnku

  • sól

  • pieprz

  • garść natki pietruszki
Czosnkowe pieczarki

Przygotowanie


  1. Pieczarki obrać, odciąć wystające nóżki i pokroić w plastry.
    (Jeśli ktoś nie lubi obierać pieczarek lub nigdy tego nie robi, musi pamiętać aby pieczarki dokładnie umyć i osuszyć)
    4 ząbki czosnku oraz garść natki pietruszki drobno posiekać.


  2. Na patelnię wlać 1/4 szklanki oliwy z oliwek i podgrzać na średnim ogniu.
    Po czym na patelnię wrzucić pieczarki i wymieszać je z oliwą z oliwek.
    Kiedy pieczarki zmiękną, dorzucić posiekaną natkę z pietruszki, posiekany czosnek, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać.
    Całość należy mieszać ciągle, tak aby smaki się połączyły a danie nie przypaliło się.


  3. Kiedy pieczarki będą już miękkie, nawet trochę zarumienione, większość oliwy oraz wody wyparuje już z patelni – przystawka jest gotowa do podania.

    SMACZNEGO!

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..