kawa frappe – mrożona kawa po grecku

  • on 18 września 2020

kawa frappe – mrożona kawa po grecku

Składniki


  • 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej

  • mleko

  • 3 łyżeczki cukru

  • 4 łyżki wody
kawa frappe – mrożona kawa po grecku

Przygotowanie


  1. Do wysokiego naczynia wsypujemy kawę rozpuszczalną dodajemy cukier i tyle zimnej wody, by zakryła sypkie składniki.


  2. Mieszankę ubijać mikserem na najwyższych obrotach do uzyskania gęstej, sztywnej piany.


  3. Następnie pianę przekładamy do szklanek i delikatnie wlewamy zimne mleko. Podajemy od razu po przygotowaniu z dwoma kostkami lodu; lód nie jest konieczny można go pominąć.

Przepis znajduje się w kategorii :
Napoje

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..