Papryczkowe rożki

  • on 19 września 2020

Papryczkowe rożki

Składniki


  • 6 papryczek Jalapeno

  • 50 dag fileta z kurczaka

  • Sól

  • 1 łyżka przyprawy gyros

  • 3 ogórki konserwowe

  • ½ puszki kukurydzy konserwowej

  • 2 ciasta francuskie
Papryczkowe rożki

Przygotowanie


  1. 1. Mięso drobniutko kroimy, doprawiamy przyprawa Gyros oraz solą, dodajemy drobno pokrojone ogórki i kukurydzę. Mieszamy wszystkie składniki razem.


  2. 2. Papryczki obieramy z nasion, odcinamy zieloną końcówkę, wyjmujemy nasiona, tak żeby powstał nam otwór.
    3. Otwór papryczek napełniamy farszem z mięsa.


  3. 4. Ciasto francuskie kroimy w podłużne paski i owijamy każdą paprykę.
    5. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    6. Pieczemy 20 minut pod przykryciem w 180 °C i 10 minut bez przykrycia.


  4. 7. Gotowe.
    8. Smacznego.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..