Sałatka Tycjana

  • on 19 września 2020

Sałatka Tycjana

Składniki


  • 1 pęczek rzodkiewki

  • 4 ogórki konserwowe

  • 15 dag szynki konserwowej

  • 15 dag sera żółtego

  • 400 g {puszka) mieszanki po polsku

  • 4 jajka ugotowane na twardo


  • Sól



  • Pieprz


  • 4 łyżki majonezu
Sałatka Tycjana

Przygotowanie


  1. 1. Rzodkiewkę, ogórki, szynkę oraz ser kroimy w kostkę.
    2. Mieszankę po Polsku odlewamy z zalewy i łączymy z pozostałymi składnikami.
    3. Następnie dodajemy obrane i drobno posiekane jajka.


  2. 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy razem z majonezem.


  3. 5. Przekładamy do naczynia, dowolnie dekorujemy.
    6. Smacznego

Przepis znajduje się w kategorii :
Sałatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..