Sos pomidorowy

  • on 19 września 2020

Sos pomidorowy

Składniki


  • Przecier pomidorowy 500 g

  • Oliwki zielone jeden słoik około 340 g

  • Cukier 1 łyżeczka

  • Tymianek suszony 1/2 łyżeczki

  • Lubczyk suszony 1/2 łyżeczki

  • Oregano suszone 1/2 łyżeczki

  • Bazylia suszona 1/2 łyżeczki


  • Sól


  • Świeżo mielony pieprz

  • Camembert opcjonalnie po około 50 g na porcję
Sos pomidorowy

Przygotowanie


  1. Przecier pomidorowy i oliwki wraz z zalewą ze słoika zagotować.


  2. Dodać cukier, tymianek, lubczyk, oregano, bazylię, sól i pieprz do smaku i gotować jeszcze przez około minutę.


  3. Sos jest świetnym dodatkiem do makaronu, ryżu lub kaszy bulgur. Smak można wzbogacić dodatkiem sera Camembert.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..