Tęczowa sałatka

  • on 19 września 2020

Tęczowa sałatka

Składniki


  • mała dynia, 1

  • czerwona papryka, 2

  • szpinak

  • orzechy włoski, garść

  • pokrojone pieczarki, 2 filiżanki

  • ser feta, 60 g

  • oliwa z oliwek, 1/2 filiżanki

  • czerwone wino, 1/3 filiżanki
Tęczowa sałatka

Przygotowanie


  1. Na patelni podsmażyć paprykę, gdy stanie się miękka dodać pokrojoną w kostkę dynię i pieczarki. Gdy dynia zbrązowieje zdjąć patelnię z ognia. Dodać ser feta. Orzechy podsmażyć na patelni a następnie połączyć z resztą składników i szpinakiem. Polać oliwą z oliwek i czerwonym winem.

Polecane przepisy: tęczowa sałatka dla dzieci

Polecane przepisy: Teczowe ozdoby

Polecane przepisy: sałatka tęczowa

Polecane przepisy: Sałatka tęczowa ze śledziem

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..