Arbuzowy chłodnik

  • on 20 września 2020

Arbuzowy chłodnik

Składniki

Arbuz ½ kg

Pomidor mięsisty 2 szt.

Papryka czerwona 1 szt.

Ogórek zielony 1 szt.

Czosnek 2 ząbki

Cytryna 1 szt.

Sól i pieprz do smaku

Cukier do smaku

Oliwa z oliwek

Świeża mięta

Arbuzowy chłodnik

Przygotowanie

Wykonanie:
Arbuza obrać, oczyścić z nasion i część zostawić do dekoracji. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, ogórka obrać a paprykę umyć i również oczyścić z nasion. Wszystkie warzywa zmiksować z arbuzem, zakwasić sokiem z cytryny i skropić oliwą. Doprawić według uznania, schłodzić w lodówce i podawać z kawałkami arbuza lub świeżą miętą.

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..