Kakao z cynamonem i ajerkoniakiem

  • on 20 września 2020

Kakao z cynamonem i ajerkoniakiem

Składniki


  • mleko 3,2% 400 ml

  • miód 150 g
  • Kakao 30 g


  • likier jajeczny 50 ml

  • cynamon 10 g
Kakao z cynamonem i ajerkoniakiem

Przygotowanie


  1. 250 ml mleka zagotowujemy z miodem. W pozostałym mleku rozpuszczamy kakao. Do gotującego się mleka dodajemy pozostałe mleko. Mieszamy. Dodajemy cynamon. Mieszamy. Tak przygotowany napój przelewamy do kubka. Dodajemy ajerkoniak. Mieszamy.


  2. Zapraszam na mojego bloga !

Przepis znajduje się w kategorii :
Napoje

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..