Panierowany filet z dorsza, ziemniaki, surówka.

  • on 20 września 2020

Panierowany filet z dorsza, ziemniaki, surówka.

Składniki

panierowany filet z dorsza 50 dag

ziemniaki 5 szt.

kapusta pekińska 1 szt.

marchew 2 szt.

cebula 1 szt.

Sól

Pieprz ziołowy

oliwa z pestek winogron 4 łyżki

majonez 2 łyżki

Panierowany filet z dorsza, ziemniaki, surówka.

Przygotowanie

Na początek robimy surówkę z pekińskiej kapusty. Kapustę kroimy w paski o szerokości 1 centymetra, można na mniejsze, jak kto lubi. Marchew obieramy ze skórki i trzemy na dużych oczkach, obraną cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki surówki mieszamy, dodajemy oliwę sól i pieprz ziołowy, ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy wszystkie składniki, przykrywamy folią i wkładamy do lodówki.

Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Podczas gdy gotują się ziemniaki, smażymy panierowane filety z dorsza. Usmażone filety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.

Smacznego!!!

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..