Placki cukiniowo- ziemniaczane

  • on 23 września 2020

Placki cukiniowo- ziemniaczane

Składniki

Cukinia mała 1 szt.

Duży ziemniak ugotowany 1 szt.

Ziemniaki surowe 2 szt.

Jajko 1 szt.

Twaróg 1 łyżka

Mąka pszenna 1 łyżka

Śmietana 1 łyżka

Koperek posiekany 1 łyżka

Cebula biała średnia 1 szt.

Sól i pieprz do smaku

Olej do smażenia

Placki cukiniowo- ziemniaczane

Przygotowanie

Wykonanie:
Cukinię i ziemniaki zetrzeć(cukinię na grubej tarce, ziemniaki ugotowane na średniej, surowe na grubej). Dodać pozostałe składniki, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..