Sałatka z tuńczykiem i papryką

  • on 23 września 2020

Sałatka z tuńczykiem i papryką

Składniki

Tuńczyk filety w oleju 100 g

1 papryka czarna

1/2 papryki czerwonej

3 jajka na twardo

mini ogórki konserwowe ok. 10 sztuk

czerwona fasola ( z puszki ) 150-200 g

natka pietruszki kilka gałązek

Sos : jogurt naturalny 3 łyżki + 1 łyżka sosu ostrygowego

pieprz, ew. sól

Sałatka z tuńczykiem i papryką

Przygotowanie

Tuńczyk odcedzamy z oliwy, fasolkę z zalewy.
Fasolkę przepłukać pod wodą.
Papryki i jajka pokroić w kostkę, ogórki w plasterki.
Wszystko wymieszać w misce, posypać posiekaną natką pietruszki, polać jogurtem wymieszanym z sosem ostrygowym.

Możemy użyć innych kolorów papryki.

Przepis znajduje się w kategorii :
Sałatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..