Likier czekoladowo – rumowy

  • on 4 października 2020

Likier czekoladowo – rumowy

Składniki

Ciemny rum – 250 ml

Czekolada 90% – 1 tabliczka (100 g)

Śmietanka 30% – 500 ml

Cukier puder – 5-6 łyżek

Likier czekoladowo – rumowy

Przygotowanie

Śmietankę przelewamy do garnka, dodajemy pokruszoną czekoladę i cukier. Podgrzewamy bardzo wolno i mieszamy tylko do momentu, kiedy rozpuści się czekolada. Odstawiamy do wystudzenia.

Wystudzoną masę miksujemy stopniowo dolewając rum. Rozlewamy do butelek i odstawiamy na 12 godzin do lodówki.
No i gotowe, smacznego !!!
WESOŁYCH ŚWIĄT !!!

Przepis znajduje się w kategorii :
Napoje

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..