Rogaliki drożdżowe (bez jajek) z czekoladą

  • on 4 października 2020

Rogaliki drożdżowe (bez jajek) z czekoladą

Składniki

20 g drożdży,

600 g mąki,

1/2 szklanki mleka,

250 g masła,

dowolna czekolada,

cukier puder.

Rogaliki drożdżowe (bez jajek) z czekoladą

Przygotowanie

Mleko wlewamy do garnczka, dodajemy masło i podgrzewamy do momentu, aż masło się rozpuści.
Do lekko ciepłego mleka dodajemy drożdże i cukier.

Odstawiamy na 15 minut.

Następnie dodajemy mąkę i zagniatamy ciasto.

Odstawiamy na godzinkę do wyrośnięcia.

Ciasto dzielimy na 4 części, wałkujemy na kształt koła i dzielimy na 6 części. Na każdą część układamy kostkę czekolady, zwijamy tworząc rogalik.

Blaszkę piekarnikową smarujemy masłem i posypujemy mąką, wykładamy rogaliki.

Pieczemy 30-35 minut w 185 stopniach.

Upieczone posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego 😉

Polecane przepisy: Rogaliki drożdżowe (bez jajek) z czekoladą

Przepis znajduje się w kategorii :
Napoje

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..