Domowa Nutelka

  • on 5 października 2020

Domowa Nutelka

Składniki

Po 150g Czekolady mlecznej i gorzkiej/deserowej

250g orzechów laskowych

2 łyżki kakao

3 łyżki cukru pudru

30g oleju kokosowego

Szczypta soli

Domowa Nutelka

Przygotowanie

Orzechy podprażyć na suchej patelni lub w piekarniku (5 minut w 180⁰C). Następnie wyłuskać że skórek i zmiksować na bezgrudkową masę.

Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i jeszcze ciepłe dodać do orzechów. Dodać pozostałe składniki i zmiksować do otrzymania gładkiego kremu.
Gotową masę przełożyć do słoików.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przetwory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..