Kotlety ziemniaczane z pieczarkami

  • on 5 października 2020

Kotlety ziemniaczane z pieczarkami

Składniki

Ziemniaki 2 kg

Cebula biała 3 szt.

Jajka 3 szt.

Mąka pszenna 3 łyżki

Mąka ziemniaczana 1 łyżka

Sól i pieprz do smaku

Masło do smażenia cebuli

Olej do smażenia

Składniki na farsz:

Pieczarki świeże 6 szt.

Cebula biała 1 szt.

Sól i pieprz do smaku

Kotlety ziemniaczane z pieczarkami

Przygotowanie

Wykonanie farszu:
Pieczarki, cebulę obrać pokroić, przyprawić do smaku i przysmażyć na oleju.
Wykonanie:
Gotujemy dzień wcześniej ziemniaki w mundurkach, obieramy i mielimy razem z cebulą podsmażoną na maśle. Następnie wbijamy jajka, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, wsypujemy obie mąki i dokładnie wyrabiamy masę. Formujemy na dłoni kotlety i faszerujemy pieczarkami. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron z obu stron na złoty kolor.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..