Sos czosnkowy

  • on 16 października 2020

Sos czosnkowy

Składniki

* 0.5 l jogurtu naturalnego * 1 łyżka majonezu – ja używam kielecki ponieważ ma wyrazisty smak * 1 łyżka śmietany 18 % * 3 duże

Sos czosnkowy

Przygotowanie

Jogurt , śmietanę oraz majonez umieszczamy w wyższej miseczce . Mieszamy do połączenia się składników.
2 ząbki czosnku zgniatamy przez praskę a jeden ząbek drobno siekamy . Dodajemy do śmietany,jogurtu i majonezu .
Dokładnie mieszamy i doprawiamy pieprzem oraz minimalnie solą .
Sos najlepiej smakuje przygotowany około godzinę lub pół godziny przed podaniem . Czosnek przez ten czas zrobi doskonałą robotę i uwydatni się smakowo .

Jest to duża porcja . Ja robię taką ponieważ przelewam do słoiczka i używam jeszcze kilka dni .

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..