Zupa z czerwonej soczewicy na gęsto

  • on 23 października 2020

Zupa z czerwonej soczewicy na gęsto

Składniki

3 pętka kiełbasy ze świniobicia

250 g boczku wędzonego sudtuiroler speck

2 marchewki

1 pietruszka

500 g ziemniaków

250 g czerwonej soczewicy

2 ząbki czosnku

1,5 litra wrzątku

1 łyżka majeranku

sól, pieprz

Zupa z czerwonej soczewicy na gęsto

Przygotowanie

Marchewki i pietruszkę ścieramy na tarce do jarzyn.

Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę. Podobnie ziemniaki, choć w nieco większą.

Czosnek siekamy.

Warzywa podsmażamy na maśle, dorzucamy soczewicę.

Całość zalewamy wrzątkiem, dodajemy majeranek. Gotujemy do miękkości soczewicy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..