Pieczony schab w wędzonej papryce

  • on 24 października 2020

Pieczony schab w wędzonej papryce

Składniki

1,5 kg schabu,

sól i pieprz do smaku,

1 czubata łyżka wędzonej papryki,

1 łyżka ziół prowansalskich,

4-5 liści laurowych,

4-5 ziela angielskiego,

około 1 szklanki wody,

kilka łyżek oleju.

Pieczony schab w wędzonej papryce

Przygotowanie

Przyprawy mieszamy ze sobą.

Kawałek schabu myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy przyprawami.

Odkładamy na minimum godzinę.

Do blaszki lub naczynia żaroodpornego nasmarowanego olejem układamy schab, wlewamy wodę i dorzucamy liście laurowe i ziele angielskie.

Pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach, pod koniec pieczenia zdejmujemy folię aluminiową aby schab się zarumienił.

Podajemy na gorąco jako danie główne lub na zimno na kanapki.

Smacznego 😉

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..