Ramen z wołowiną i szpinakiem

  • on 24 października 2020

Ramen z wołowiną i szpinakiem

Składniki

Antrykot 400 g

Olej sezamowy 2 łyżeczki

Makaron ramen 4 porcje

Bulion wołowy 2 litry

Szpinak 4 garście

Sos sojowy 4 łyżki

Ocet ryżowy 2 łyżki

Pieczarki brązowe 10 szt.

Marchew 2 szt

Szczypiorek

Jajko wg uznania

Chili (przyprawa)

Ramen z wołowiną i szpinakiem

Przygotowanie

Mięso pokrój, przesmaż. Ugotuj makaron. Podgrzej bulion, dodaj sos sojowy, ocet ryżowy i kilka kropel oleju sezamowego. Na reszcie oleju usmażyć pokrojone pieczarki. Posiekaj szczypior, marchewki pokrój w słupki. Jajka ugotuj na półtwardo.

Bulion wlej do misek lub talerzy, włóż porcję mięsa, makaronu, pieczarek, marchewek. Dodaj jajko, posyp szczypiorkiem i chilli.

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..