Pasta kanapkowa z tuńczykiem

  • on 27 października 2020

Pasta kanapkowa z tuńczykiem

Składniki

* 3 puszki tuńczyka w puszcze – 2 x w sosie własnym , 1x w oleju Puszki ok 160 g * 3 jajka

* 1 mała cebula * Pół puszki kukurydzy * Ulubiony majonez * Sól , pieprz czarny mielony

Pasta kanapkowa z tuńczykiem

Przygotowanie

Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo . Po ugotowaniu zalewamy zimną wodą i studzimy .
Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę .
Tuńczyka wyjmujemy na sitko i delikatnie odsączamy.
Kukurydzę odsączamy na sitku.

Do głębszego naczynia wkładamy odsączonego tuńczyka i rozgniatamy go widelcem . Dodajemy odsączoną kukurydzę , cebulę oraz obrane i pokrojone w kostkę jajka. Mieszamy łyżką . Na koniec dodajemy majonez , w ilości takiej , aby połączył nam składniki . Doprawiamy solą oraz pieprzem mielonym .

https://www.malgoskawkuchni.com/2020/07/pasta-kanapkowa-z-tunczykiem.html

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..