marynowane szalotki

  • on 29 października 2020

marynowane szalotki

Składniki

szalotki – 1 kg

SKŁADNIKI ZALEWY:

woda – 1 litr

ocet – 1 szklanka

cukier brązowy – 4 łyżki

sól – pół łyżeczki

liść laurowy – 4 szt

ziele angielskie – kilka kulek

gorczyca – 2 łyżki

marynowane szalotki

Przygotowanie

Szalotki obrać z łupin, obgotować w osolonym wrzątku przez 5 minut.

Składniki zalewy (oprócz gorczycy) zagotować, wystudzić.

Do słoików wsypać nasiona gorczycy, wkładać cebulki, zalać marynatą. Pasteryzować przez 10 minut.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przetwory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..