gęsie pastrami

  • on 2 listopada 2020

gęsie pastrami

Składniki

pierś z gęsi – jedna podwójna

sól peklująca – 2 płaskie łyżeczki

pieprz – 1 łyżeczka

kminek mielony – pół łyżeczki

kolendra mielona – pół łyżeczki

gęsie pastrami

Przygotowanie

Wszystkie przyprawy wymieszać, natrzeć mięso.

Przyprawioną pierś zawinąć w folię spożywczą, włożyć na 24 godziny do lodówki.

Przed pieczeniem mięso związać sznurkiem i owinąć folią aluminiową.

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Mięso piec przez godzinę. Wystudzić przed krojeniem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..