Surówka z jarmużu i jabłka

  • on 2 listopada 2020

Surówka z jarmużu i jabłka

Składniki

jarmuż 6-7 liści

1 jabłko

płatki migdałowe 3-4 łyżki

Sos : syrop klonowy 5 łyżeczek

musztarda francuska 2-2,5 łyżeczki

sok z cytryny 2 łyżeczki

oliwa 2-3 łyżeczki

szczypta soli

Surówka z jarmużu i jabłka

Przygotowanie

Na rozgrzanej patelni uprażyć płatki migdałowe.
Sos.
W małym słoiczku wymieszać wszystkie składniki, odstawić do lodówki.
Jarmuż umyć, osuszyć, wykroić grube łodygi a liście pokroić na małe kawałki.
Jabłko obrać , pokroić w drobną kostkę, dodać do jarmużu.
Surówkę polać sosem, wymieszać.
Przed podaniem posypać płatkami migdałowymi.

Przepis znajduje się w kategorii :
Sałatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..