Kotlet drobiowy z serową panierką

  • on 3 listopada 2020

Kotlet drobiowy z serową panierką

Składniki

1 filet podwójny z kurczaka

Sól

Przyprawa do kurczaka

Olej do smażenia

2 kulki mozzarelli

10 dag sera żółtego

Bułka tarta do panierki

2 jajka

2 pomidory

½ pęczka szczypiorku

Kotlet drobiowy z serową panierką

Przygotowanie

1. Mięso kroimy w plastry, doprawiamy przyprawą oraz solą.
2. Bułkę tartą mieszamy z startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.
3. Mięso panierujemy w roztrzepanym jajku a następnie w bułce z serem.
4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

5. Na każdy kawałku mięsa układamy plasterki pomidora oraz krążki mozzarelli.
6. Zapiekamy w piekarniku do chwili rozpuszczania się sera.

7. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..