Surówka z białej kapusty

  • on 3 listopada 2020

Surówka z białej kapusty

Składniki

1/4 główki białej kapusty

2 marchewki

2 ogórki kiszone

cukier, sól, pieprz do smaku

Surówka z białej kapusty

Przygotowanie

Warzywa obieramy, dokładnie myjemy. Kapustę przepłukujemy lekko gorącą wodą. Szatkujemy ją jak najdrobniej. Dodajemy cukier i odstawiamy na parę minut aby kapusta puściła sok.
Marchewkę i ogórek kiszony trzemy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do kapusty. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem według uznania. Warzywa dokładnie mieszamy. Przekładamy do salaterek. I gotowe.

Przepis znajduje się w kategorii :
Sałatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..