Sałatka warzywna w galarecie

Sałatka warzywna w galarecie

Składniki

Składniki na sałatkę:

Marchewka ugotowana 3 szt.

Pietruszka ugotowana 1 szt.

Groszek konserwowy 1 puszka

Ogórek kiszony 3 szt

Jabłka 2 szt.

Ziemniaki 3 szt.

majonez

Sól i pieprz do smaku

Natka pietruszki

Jajka ugotowane na twardo 3 szt.

Rosół z kury 1 litr

Żelatyna 1 płaska łyżka

Sałatka warzywna w galarecie

Przygotowanie

Przygotowanie rosołu:
Rosół podgrzać, wymieszać z żelatyną, po czym ostudzić.
Wykonanie sałatki:
Marchewkę, pietruszkę, ogórki, jabłka, ziemniaki pokroić w drobną kostkę, dodać odsączony groszek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać z majonezem według uznania. Przygotowane salaterki wypełnić do połowy przygotowaną sałatką, na górę położyć ćwiartki jajka i zalać rosołem. Następnie ozdobić natką pietruszki i wstawić do lodówki do następnego dnia.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..