Masło dyniowe:

Masło dyniowe:

Składniki

1 szklanka puree z dyni

1/2 szklanki oleju kokosowego

3-4 łyżki syropu klonowego lub miodu

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

1/2 łyżeczki cynamonu

szczypta soli

Masło dyniowe:

Przygotowanie

Zaczynamy od przygotowania puree z dyni.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni .
Dużą blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia.
Ułożyć na nim pokrojoną na cząstki dynię.
Piec około godziny aż dynia zmięknie.
Po ostygnięciu – usunąć skórkę i miąższ zmiksować.
Puree dyniowe oraz olej kokosowy przełożyć do rondelka z grubym dnem i gotować na średnim ogniu przez 2 – 3 minuty nieustannie mieszając.
Ciepłą masę przełożyć do blendera, dodać pozostałe składniki i zmiksować.
Przełożyć do szklanego, zamykanego pojemnika i przechowywać w lodówce.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..