Ciasto francuskie z pieczarkami i fetą

Ciasto francuskie z pieczarkami i fetą

Składniki

1 opakowanie ciasta francuskiego

10 pieczarek

1 duża cebula

1 kiszony ogórek

kawałek sera typu feta (ok.1/3 opakowania)

sól, świeżo zmielony pieprz

suszona pietruszka

olej

Ciasto francuskie z pieczarkami i fetą

Przygotowanie

Pieczarki i cebulę pokroić, podsmażyć na patelni, oprószyć solą i pieprzem. Kiszonego ogórka pokroić w cieniutkie paseczki. Na cieście francuskim wyłożyć podsmażone pieczarki z cebulką, na to ułożyć paseczki ogórka, obsypać pieprzem i suszoną pietruszką. Piec w temp.210 st. do zbrązowienia (ok.20 minut). Po upieczeniu na wierzchu poukładać kostki sera typu feta.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..