Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa

Składniki

3 szyje z kaczki

300 g serduszek drobiowych

300 g żołądków drobiowych

200 g mrożonych borowików

1 łyżeczka suszonego tymianku

1 włoszczyzna

400 ml passaty pomidorowej

natka pietruszki

sól, pieprz

Zupa pomidorowa

Przygotowanie

Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimą wodą dodajemy grzyby, tymianek i sól (płaską łyżeczkę).
Gotujemy na małym ogniu przez 2 godziny. Wywar przecedzamy.
Warzywa obieramy, gotujemy w mięsnym wywarze przez godzinę. Jarzyny wyjmujemy, marchewki gotujemy w talarki. Por w piórka.
Grzyby kroimy na kawałki.
Do wywaru z powrotem dodajemy grzyby, marchew i pora.
Wlewamy passatę. Zagotowujemy.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z ulubionym makaronem i sporą ilością natki pietruszki.

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..