Kapusta z grochem

Kapusta z grochem

Składniki

Kapusta kiszona 400 g

Groch suszony połówki 1/2 szklanki

Ziele angielskie 5 kulek

Liść Laurowy 5 szt.

Cebula biała duża 1 szt.

Pieprz

Sól

Olej do smażenia 3 łyżki

Kapusta z grochem

Przygotowanie

Groch zalać letnią wodą i odstawić na kilka godzin do namoczenia, następnie wodę odlać, dolać świeżej i gotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić.

Kapustę opłukać i gotować z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego przez około godzinę, następnie odcedzić.

Cebulę obrać i pokroić na kawałki, następnie zeszklić na oleju.

Do cebuli dodać odcedzone groch i kapustę, dokładnie wymieszać i przyprawić solą oraz pieprzem. Smażyć przez około 10 minut często mieszając.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..