Pasta z soczewicy i sardynek

Pasta z soczewicy i sardynek

Składniki

3/4 szkl. suchej czerwonej soczewicy

2 puszki sardynek

1/2 cebuli

1 papryczka chili

2-3 łyżki oleju rzepakowego

przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra i słodka

Pasta z soczewicy i sardynek

Przygotowanie

Soczewicę namoczyć na pół godziny. Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i zblendować. Cebulę i papryczkę drobno pokroić i poddusić na oleju. Sardynki wyjąć z puszki. Rozdrobnić przy pomocy widelca. Połączyć ze sobą soczewicę, cebulę z papryczką oraz sardynki. Doprawić przyprawami. Pycha!

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..