Pasta z twarogu, szynki i chrzanu

Pasta z twarogu, szynki i chrzanu

Składniki

chudy twaróg 100 g

szynka gotowana z indyka 150 g

jogurt naturalny lub śmietana 1 łyżka

chrzan ze słoiczka 1 łyżeczka

szczypta cukru

sól, pieprz do smaku

Pasta z twarogu, szynki i chrzanu

Przygotowanie

Twaróg dokładnie rozcieramy łyżką lub miksujemy blenderem. Szynke ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy do sera i dokładnie rozcieramy na gładka pastę, dodajemy jogurt lub śmietnę, chrzan, szczyptę cukru, solimy i pieprzymy wg. uznania, dokładnie wszystko jeszcze raz mieszamy.
Dodatek chrzanu jest tu indywidualną sprawą. Ja wolę, aby w paście była lekko wyczuwalna nuta chrzanu, wy możecie dodać więcej, jeżeli lubicie wyrażne pasty. Trzeba pamiętać, że chrzan chrzanowi nie równy, więc przed dodaniem zalecam sprawdzić stopień ostrości.

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..