Deser norweski z jabłkami

Deser norweski z jabłkami

Składniki

herbatniki – 1 duże opakowanie

jabłka – 1 kg

cukier – 3/4 szklanki

cynamon – 1 łyżeczka

śmietanka 30% – 1 kubeczek

cukier puder – 2 łyżki

Deser norweski z jabłkami

Przygotowanie

Herbatniki drobno kruszymy.

Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na drobne kawałki. Rozgotowujemy z cukrem i cynamonem.

Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem (niewielką ilość odkładamy do dekoracji).

Do pucharków nakładamy kolejno: herbatniki, jabłka, śmietanę aż do wyczerpania składników. Ozdabiamy bitą śmietaną.

Przepis znajduje się w kategorii :
Desery

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..