Dietetyczna soljanka

Dietetyczna soljanka

Składniki

Cebula biała 1 szt.

Pieczarki ½ kg

Pomidory krojone w zalewie 1 puszka

Marchewka 2 szt.

Czosnek 4 ząbki

Oliwki nadziewane 360 gram

Sól i pieprz do smaku

Chili do smaku

Woda 5 szklanek

Listek laurowy 2 szt.

Tłuszcz do smażenia warzyw

Dietetyczna soljanka

Przygotowanie

Wykonanie:
Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy i podsmażyć posiekaną cebulę, następnie wrzucić pokrojone pieczarki i marchewek. Smażyć przez 10 minut na wolnym ogniu, dodać zmiażdżony czosnek, listki laurowe, zalać wodą, przyprawić do smaku i gotować około 20 minut. Pod koniec gotowania dodać pomidory z zalewą, oliwki też z zalewą, ponownie doprawić od smaku, lekko podgotować i podawać z pieczywem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..