Pasta szprotowa – bez dodatku majonezu

Pasta szprotowa – bez dodatku majonezu

Składniki

Szproty wędzone w oleju – 1 puszka (170g)

Jajko – 1szt

Serek kanapkowy śmietankowy – 100g

Ogórek konserwowy – 1 szt

Papryka świeża żółta – 0,5 szt

Papryka jalapeno konserwowa – łyżeczka

Koncentrat pomidorowy – 1 łyżeczka

Pieprz do smaku

Pasta szprotowa – bez dodatku majonezu

Przygotowanie

Szproty wyjmujemy z puszki – olej na razie zostawiamy. Ze szprotów wyciągamy kręgosłupy i odcinamy ogonki. Resztę ryby zgniatamy.
Jajko gotujemy na twardo i również zgniatamy widelcem.
Warzywa bardzo drobno kroimy.
Mieszamy ryby, jajko, warzywa, koncentrat i serek kanapkowy. Jeśli pasta jest zbyt sucha dodajemy trochę oleju z puszki. Powinna wystarczyć 1 łyżka. Na końcu pieprzymy do smaku.
Pasta najlepsza jest następnego dnia po przegryzieniu.

Polecane przepisy: Pasta szprotowa – bez dodatku majonezu

Polecane przepisy: Pasta szprotowa

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..