Jajecznica na boczku.

Jajecznica na boczku.

Składniki

kurze jajka 2 szt.

wędzony boczek 4 plasterki

cebula połowa małej

papryczka jalapeno 1 szt.

tłuszcz do smażenia

Sól szczypta

Pieprz ziołowy

Jajecznica na boczku.

Przygotowanie

Obieramy cebulę, kroimy w ćwierć plasterki, wymytą papryczkę kroimy w plasterki, boczek również kroimy w mniejsze kawałki. Wszystko solimy i pieprzymy, smażymy na patelni z tłuszczem do zeszklenia się cebuli i zarumienienia się kawałków boczku. Wbijamy jajka, smażymy aż białko będzie się ścinać, delikatnie mieszamy. Podajemy na gorąco razem z pieczywem.
Smacznego !!!

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..