Jajka w babeczkach

Jajka w babeczkach

Składniki

Ciasto francuskie 1 opakowanie

Serek topiony śmietankowy 10 dag

Jajka 8 szt.

Ser żółty 15 dag

Sól i pieprz do smaku

Mąka pszenna 1 łyżka

Masło 1 łyżka

Śmietana gęsta 22% 1/3 szklanki

Bulion drobiowy (może być z kostki) 1/3 szklanki

Koperek do dekoracji

Jajka w babeczkach

Przygotowanie

Wykonanie:
Z ciasta francuskiego wyciąć kółka, wylepić foremki i podpiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni na złoty kolor, po czym ostudzić. W między czasie stopić masło, oprószyć mąką, zasmażyć, wlać śmietanę z bulionem. Dodać serek topiony, mieszać by nie było grudek. , przyprawić do smaku. Podpieczone babeczki napełnić przygotowanym sosem i na każdy delikatnie wbić po jednym jajku. Boki białek posypać startym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 8-10 minut. Po upieczeniu ostrożnie wyjąć z foremek i podawać.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..