Surówka z lodówki

Surówka z lodówki

Składniki

Składniki:

Kapusta biała 1 główka

Cebula biała 1 szt.

Marchewka 2 szt.

Cukier ½ szklanki

Składniki na zalewę:

Musztarda 1 łyżka

Przyprawa typu VEGETA 1 łyżka

Ocet ½ szklanki

Woda ½ szklanki

Olej 1 szklanka

Surówka z lodówki

Przygotowanie

Wykonanie:
Marchewkę, cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posypać cukrem i wymieszać dokładnie z poszatkowaną drobno kapustą. Z podanych składników przygotować zalewę i gorącą zalać warzywa mieszając. Zimną surówkę przełożyć do słoików i trzymać do wyczerpania w lodówce.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przetwory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..