Duszona młoda kapusta z boczkiem wędzonym.

  • on 3 kwietnia 2021

Duszona młoda kapusta z boczkiem wędzonym.

Składniki

kapusta mała główka

boczek wędzony 30-40dkg

cebula

smalec łyżka

sól.pieprz

koperek pęczek

Duszona młoda kapusta z boczkiem wędzonym.

Przygotowanie

Kapustę pokroić na ćwiartki,umyć i poszatkować.
Boczek pokrojony w kostkę zrumienić na łyżce smalcu.
Dodać cebulę pokrojoną w kostkę również ją zeszklić wraz z boczkiem
Dodawać stopniowo poszatkowaną kapustę,posolić i podlewać odrobiną wody by kapusta puściła soki.
Kiedy damy już całą kapustę dusimy pod przykryciem pół godz.po tym czasie odkrywamy i zasmażamy do odparowania wody.
Kiedy kapustka robi się lekko rumiana dodać posiekany koperek,doprawić do smaku pieprzem,solą jeśli jest taka potrzeba no i dodać maggi,ja bardzo lubię więc daję soli mniej a więcej maggi.
Smacznego życzę!

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..