Marynowane papryczki cherry, czereśniowe.

  • on 4 kwietnia 2021

Marynowane papryczki cherry, czereśniowe.

Składniki

papryka czereśniowa cherry 3 kg

czosnek 1 ząbek na słoik

liście laurowe 1-2 szt na słoik

parę ziaren pieprzu na słoik na słoik

parę ziaren ziela angielskiego na słoik

gorczyca po pół łyżeczki gorczycy na słoik

koper 1 baldacha do słoika

cebula po plastrze do słoika

cukier 3 łyżki

sól 3 łyżki

ocet 10% 3 szklanki

woda 15 szklanek

1 łyżka oleju na 1 słoik

Marynowane papryczki cherry, czereśniowe.

Przygotowanie

Papryki myjemy.

Wkładamy do słoików. Do każdego słoika dodajemy baldachę kopru, czosnek, plaster cebuli, pieprz, liść laurowy, olej, ziele angielskie i po pół łyżeczki gorczycy.

Zalewa:

Wodę zagotowujemy z cukrem,solą i octem w stosunku 1:5, ocet 1, woda 5 .

Przygotowaną zalewą zalewamy słoiki z papryką. Słoiki szczelnie zamykamy.

Pasteryzujemy 20 minut od momentu wrzenia wody.

Po zakończonej pasteryzacji ustawiamy słoiki do góry dnem do wystygnięcia.

Ostudzone słoiki wynosimy do piwnicy.

Polecane przepisy: papryczka czereśniowa

Polecane przepisy: papryka wisniowa

Polecane przepisy: papryczki czereśniowe w zalewie

Polecane przepisy: marynowane papryczki jalapeno na slodko

Przepis znajduje się w kategorii :
Przetwory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..