Pasta rybna na chleb.

  • on 5 kwietnia 2021

Pasta rybna na chleb.

Składniki

makrela wędzona 1 szt.

jajko kurze 2 szt.

szczypior 1 pęczek

majonez 1 łyżeczka

musztarda 1 łyżeczka

papryka ostra 1/3 małej łyżeczki

rzodkiewka 2 szt.

żurawina mrożona 6 szt.

Pasta rybna na chleb.

Przygotowanie

Rybę obieramy z ości, szczypior drobno kroimy, ugotowane jajka na twardo kroimy w kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce, dodajemy majonez, musztardę i ostrą paprykę. Mieszamy lekko zgniatając wszystkie składniki widelcem.

Dobrze wymieszane składniki przekładamy do nowej miseczki. Z rzodkiewek robimy dekorację w postaci kwiatka, środek kwiatka robimy z żurawiny, pozostałe żurawiny układamy po obwodzie miseczki. Pastę wstawiamy do lodówki na 30-40 minut, żeby składniki przeszły smakami. Po tym czasie smarujemy kromki chleba pastą i konsumujemy.
Smacznego!!!

Polecane przepisy: pasty na chleb z ryby wędzonej

Polecane przepisy: Pasta rybna na chleb.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..