Wafle z masą galaretkową

  • on 5 kwietnia 2021

Wafle z masą galaretkową

Składniki

Wafle paczka u mnie 5 sztuk

Cukier szklanka ( lub mniej )

Galaretka truskawkowa

śmietanka 30 % 200 ml

Masło 200 g

Wafle z masą galaretkową

Przygotowanie

W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy cukier, śmietankę. Gdy całość się zagotuje zdejmujemy z ognia i wsypujemy galaretkę. Energicznie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się galaretki.
Garnek wkładamy do zimnej wody. Gdy krem będzie przestudzony rozsmarowujemy na waflach zostawiając wolne brzegi wafli. Dociskamy kolejnym waflem i tak postępujemy do wykorzystania kremu i fali. Owijamy folią spożywczą, możemy docisnąć czymś ciężkim i odkładamy do lodówki na kilka godzin. Kroimy na mniejsze kawałki. Smacznego!

Przepis znajduje się w kategorii :
Desery

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..