Zupa pomidorowa z klopsikami i makaronem

  • on 5 kwietnia 2021

Zupa pomidorowa z klopsikami i makaronem

Składniki

1/2 kg mięsa mielonego ( np z indyka)

1 jajko

posiekany ząbek czosnku

łyżka posiekanej natki pietruszki

duża garść parmezanu

sól,pieprz do smaku

2 łyżki oleju

1 litr wywaru drobiowego lub warzywnego

1/2 litra passaty pomidorowej

2 marchewki

2 garście szpinaku

100 g spaghetti

parmezan do posypania

Zupa pomidorowa z klopsikami i makaronem

Przygotowanie

Do miski dodać mięso, jajko, posiekany czosnek, pietruszkę, parmezan, sól i pieprz, wymieszać dokładnie ręką i uformować małe klopsiki

Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć klopsiki z obu stron.
Zagotować rosół, dodać pokrojoną w plasterki marchewkę i gotować ok 15 minut, dodać pomidory, a następnie dorzucić klopsiki i pokruszony makaron.
Gotować aż makaron zmięknie, dodać na końcu szpinak.
Doprawić solą i pieprzem. Podawać z parmezanem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..