Agrest w marynacie

  • on 6 kwietnia 2021

Agrest w marynacie

Składniki

Agrest 1 kg

Ocet 1 szklanka

Cukier 40 dag

kilka ziaren goździków

2 listki laurowe

4 ziarenka pieprzu

2 szklanki wody

kora cynamonowa do smaku

Agrest w marynacie

Przygotowanie

Wykonanie:
Agrest oczyścić, umyć, osączyć i wsypać do wyparzonych słoiczków. Wodę zagotować z octem, cukrem i przyprawami. Następnie zalewę ostudzić, przecedzić i zalać agrest w słoiczkach.. Zakręcić szczelnie, pasteryzować przez 25 minut, przenieść w chłodne miejsce i podawać do mięs, wędlin i żółtych serów.

Polecane przepisy: agrest w syropie

Polecane przepisy: agrest w słoikach

Polecane przepisy: Agrest w marynacie

Przepis znajduje się w kategorii :
Przetwory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..