Biszkopt na tort, spód biszkoptowy

  • on 6 kwietnia 2021

Biszkopt na tort, spód biszkoptowy

Składniki

5 jajek,wanilia

150g cukru(cukier mozna zwiekszyc do 200g ,jezeli lubi sie slodszy)

150g maki

50g maki kukurydzianej

Biszkopt na tort, spód biszkoptowy

Przygotowanie

Jajka ubijamy z cukrem,wanilia na kremowa ,biala mase na najwyzszych obrotach.
Dodajemy make wymieszana z maka kukurydziana i szpatulka delikatnie mieszamy .
Tortownice lub rant(pieke tylko w rantach) wykladamy papierem do pieczenia -tylko spód i wlewamy mase biszkoptowa.Rant ma 20 cm srednicy

Pieczemy góra/dól 165 stopnie przez ok.45 min.
Po upieczeniu,rzucam rantem o blat stolu ,zeby wyszlo powietrze i zostawiam do ostygniecia.
GOTOWE!!!

Przepis znajduje się w kategorii :
Desery

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..