Ciasto jagodowe na zimno na spodzie waflowym!
Składniki
Keksówka 11/28cm
1 galaretke ugotowac na 200ml wody
150g wafli,250g serka ricotta,250g jogurtu naturalnego
150ml smietany kremówki,30g cukru,250g swiezych jagód
ok.40g czekolady gorzkiej,6 lyzek smietany
Ciasto jagodowe na zimno na spodzie waflowym!
Przygotowanie
najpierw gotujemy galaretke,bo potrzebujemy ja wystudzona !
Nastepnie wykladamy keksówke folia spozywcza.Ubijamy smietane na sztywno i wkladamy do lodówki.Jogurt,serek ricotta i cukier dobrze mieszamy.Forme wykladamy waflami,reszte wafli kruszymy i odstawiamy na bok.
Do masy serowej dodajemy zimna galaretke ,mieszamy i dodajemy ubita smietane i delikatnie za pomoca szpatulki mieszamy dodajac jagód. Wszystko wylewamy na wafle do keksówki.Na góre dajemy pokruszone wafle.Dajemy do lodówki.
Nastepnie rozpuszczamy czekolade dodajemy cieplej smietanki i mieszamy.Wlewamy na góe ciasta.
Zostawiamy na noc w lodówce lub na conajmniej 4 godz.
SMACZNEGO!