Ciasto jagodowe na zimno na spodzie waflowym!

  • on 6 kwietnia 2021

Ciasto jagodowe na zimno na spodzie waflowym!

Składniki

Keksówka 11/28cm

1 galaretke ugotowac na 200ml wody

150g wafli,250g serka ricotta,250g jogurtu naturalnego

150ml smietany kremówki,30g cukru,250g swiezych jagód

ok.40g czekolady gorzkiej,6 lyzek smietany

Ciasto jagodowe na zimno na spodzie waflowym!

Przygotowanie

najpierw gotujemy galaretke,bo potrzebujemy ja wystudzona !
Nastepnie wykladamy keksówke folia spozywcza.Ubijamy smietane na sztywno i wkladamy do lodówki.Jogurt,serek ricotta i cukier dobrze mieszamy.Forme wykladamy waflami,reszte wafli kruszymy i odstawiamy na bok.
Do masy serowej dodajemy zimna galaretke ,mieszamy i dodajemy ubita smietane i delikatnie za pomoca szpatulki mieszamy dodajac jagód. Wszystko wylewamy na wafle do keksówki.Na góre dajemy pokruszone wafle.Dajemy do lodówki.
Nastepnie rozpuszczamy czekolade dodajemy cieplej smietanki i mieszamy.Wlewamy na góe ciasta.

Zostawiamy na noc w lodówce lub na conajmniej 4 godz.
SMACZNEGO!

Przepis znajduje się w kategorii :
Desery

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..