Domowy sorbet truskawkowy

  • on 6 kwietnia 2021

Domowy sorbet truskawkowy

Składniki

truskawki 750 g

cukier 100 g

cytryna 1 szt.

białko jaja kurzego 1 szt.

Domowy sorbet truskawkowy

Przygotowanie

Truskawki myjemy. Następnie miksujemy. Zmiksowane truskawki przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek. Sok z cytryny i cukier rozpuszczamy, aby uzyskać syrop.Studzimy. Białko ubijamy na sztywną pianę. Łączymy białko z musem i wystudzonym syropem. Gotowy sorbet przelewamy do foremek na lody. Możemy co 2-3 godziny pomieszać lody, aby nie było czuć kryształków lodu. Sorbet gotowy jest po mniej więcej 8-10 godzinach.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..