Fasolka szparagowa z wołowiną i makaronem

  • on 6 kwietnia 2021

Fasolka szparagowa z wołowiną i makaronem

Składniki

250 g wołowiny

250 g fasolki szparagowej

250 g makaronu udon

olej

1 cebula

3 ząbki czosnku

1 czerwona papryka

2 pomidory

Kumin rzymski

sól

pieprz

3 łyżeczki słodkiej papryki

natka pietruszki

Fasolka szparagowa z wołowiną i makaronem

Przygotowanie

Fasolkę umyłem, odciąłem końcówki, ugotowałem.
Na patelni rozgrzałem olej, włożyłem posiekaną cebulę, czosnek i po chwili pokrojoną w paski wołowinę. Smażyłem do miękkości mięsa. Następnie dodałem pokrojoną oczyszczoną paprykę, pomidory, fasolę i przyprawy. Całość dusiłem ok. 15 minut.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..