Gęsie żołądki z grzybami

  • on 6 kwietnia 2021

Gęsie żołądki z grzybami

Składniki

500 g żołądków gęsich

500 g leśnych grzybów ( u mnie czerwonogłowce )

2 cebule

2 łyżki koncentratu pomidorowego

1 szklanka pasty pomidorowej

2 marchewki

sól

pieprz

oliwa

Gęsie żołądki z grzybami

Przygotowanie

Żołądki umyłem, gotowałem do miękkości w osolonej wodzie. Odcedziłem, przestudziłem i pokroiłem w paski.
Cebulę pokroiłem w kostkę, grzyby oczyściłem, pokroiłem w słupki tak jak i marchewkę. Na oliwie podsmażyłem cebulę, marchewkę i grzyby, dodałem pokrojone żołądki. Przesmażyłem przez chwilę. Dodałem koncentrat i pastę pomidorową. Doprawiłem solą i pieprzem, dusiłem jeszcze przez 15 min.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..