Koktajl szpinakowy

  • on 6 kwietnia 2021

Koktajl szpinakowy

Składniki

½ opakowania świeżego szpinaku „baby”

kilka gałązek natki pietruszki

½ dojrzałego awokado

garstka oliwek bez pestek

2 łyżki kukurydzy z puszki

garstka pestek z dyni

2 łyżeczki siemienia lnianego

2 łyżki płatków owsianych

1 łyżka płatków orkiszowych

ok. 100 ml wody (mineralna)

2 łyżki jogurtu naturalnego/maślanki

przyprawy: odrobina soli, suszonej mięty

garstka ciecierzycy z puszki

1 ogórek kiszony

Koktajl szpinakowy

Przygotowanie

Szpinak i natkę pietruszki dokładnie myjemy i odstawiamy na sitku, aby pozbyć się zbędnej wody. Oliwki, ciecierzycę, kukurydzę odsączamy z zalewy i wrzucamy do blendera. Awokado przecinamy na pół i za pomocą łyżeczki wygrzebujemy miąższ.

Następnie wszystkie składniki: szpinak, awokado, ogórek, natka, pestki dyni, siemię lniane, płatki zbożowe, przyprawy oraz woda z jogurtem wędrują do blendera. Miksujemy około minuty. Jeżeli wolimy, aby nasz koktajl był bardziej gęsty, dosypujemy płatków zbożowych. I gotowe!
Smacznego!

Polecane przepisy: dieta plynna odchudzajaca pezepisy na koktajle

Polecane przepisy: mus szpinakowy

Polecane przepisy: koktajle dodające energii

Polecane przepisy: koktajle na wzmocnienie

Przepis znajduje się w kategorii :
Napoje

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..